Exxellence » Onze software » Exxellence Suite

 

Exxellence Suite

Met de Exxellence Suite kunnen overheidsorganisaties zaakgericht werken. De implementatie van de Suite zorgt voor een optimale inrichting van uw ICT-architectuur. Uw klant staat centraal en u heeft een gedegen en voor iedereen begrijpelijke totaaloplossing in huis. De Exxellence Suite is gebaseerd op open standaarden en diverse overheidsthema’s en richtlijnen die van belang zijn voor het behalen van uw dienstverleningsdoelen. De Exxellence Suite bestaat uit diverse producten die zowel gezamenlijk als los van elkaar geïmplementeerd kunnen worden. Daarnaast werken we momenteel aan diverse taakspecifieke ‘Ellen applicaties’ die uw medewerkers nog beter ondersteunen in hun werkzaamheden. Met deze flexibiliteit bepalen we samen welke tools voor uw overheidsinstantie nodig zijn om de beste dienstverlening te bieden.

Versie 9.0

In 2020 heeft Exxellence haar nieuwe Exxellence Suite 9.0 uitgebracht. Samen met versie 8.1 en 8.2 zijn er weer een aantal handige functionaliteiten en aanpassingen doorgevoerd. Zo is het voor klanten met Alfresco mogelijk om direct documenten te bewerken, zonder deze eerst te hoeven down- en uploaden. Ook is het mogelijk om een eindverantwoordelijke per afdeling toe te voegen en betrokkenen bij een zaak te wijzigen. We kunnen hier niet alle functionaliteiten van de Exxellence Suite tot in detail benoemen. Wel kunnen we in hoofdlijnen vertellen wat er in de 8.1, 8.2 en 9.0 versie is opgeleverd. Wilt u de nieuwste functionaliteiten zelf ervaren en geholpen worden door onze experts? Plan dan gerust een afspraak of webinar in!

Bewerken van documenten

Klanten die Alfresco gebruiken, kunnen vanaf versie 8.1 gebruik gaan maken van het direct bewerken van documenten (op Alfresco is een Sharepoint interface beschikbaar en dat protocol is benodigd voor direct bewerken). Een KCS medewerker kan met deze functionaliteit direct een document openen vanuit het KCS om te gaan bewerken, zonder deze eerst te downloaden en daarna weer te uploaden. Documenten worden direct vanuit de Office-applicatie in het KCS opgeslagen, zodat het juiste document als nieuwe versie wordt opgeslagen. Een bijkomend voordeel is dat documenten sneller omgezet kunnen worden in PDF.

Eindverantwoordelijke afdeling

Vanaf versie 8.1 kan bij de zaak een eindverantwoordelijke afdeling worden toegevoegd. Dit is handig in het proces om zaken te vernietigen ofwel over te brengen. Zo heb je snel inzichtelijk welke afdeling verantwoordelijk is voor dit proces. Dit is vooral handig bij zaaktypes die door meerdere afdelingen opgepakt kunnen worden, bijvoorbeeld het zaaktype klacht, waarbij je dus niet aan het zaaktype kan zien welke afdeling verantwoordelijk is voor vernietiging of overbrenging.

Eenmalig inloggen met DigiD

Met de ondersteuning van DigiD (vanaf versie 8.1) is het mogelijk dat inwoners, die bij een ander digitaal loket zijn ingelogd met DigiD, deze sessie kunnen vasthouden. Bij het loket van de gemeente, geleverd door Exxellence, hoeven zij dan niet meer opnieuw in te loggen.

Conditionele acties

Vanaf versie 8.2 zijn conditionele acties mogelijk. Dit kan van grote meerwaarde zijn, omdat er minder handelingen nodig zijn binnen een zaakbehandeling. Er kunnen acties uitgevoerd worden op basis van condities. Wanneer een zaak wordt aangemaakt en er wordt aan bepaalde condities voldaan, dan kan bijvoorbeeld een actie uitgevoerd worden aan het begin of einde van een stap.

Wat kon u al van ons kon verwachten

Graag benoemen wij nog enkele functionaliteiten die wij in eerdere versies hebben gerealiseerd. Hieronder worden enkele voorbeelden genoemd. Uiteraard kunnen wij u een demonstratie geven van wat onze Exxellence Suite nog meer kan.

Met de Exxellence Suite kun je onder andere:

  • zaakgericht werken;
  • acties en contactmomenten vastleggen in een zaak;
  • digitaal ondertekenen;
  • de AVG wetgeving implementeren;
  • e-mails koppelen aan een zaak;
  • notificaties ontvangen of versturen bij wijzigingen in een zaak;
  • gemakkelijk extra informatie uitvragen bij de inwoners of ondernemer;

En dan hebben we nog lang niet alle voordelen en functionaliteiten gehad.

Voorbereid op de Common Ground

Voordat 7.0 was ontwikkeld, was het noodzakelijk om alle functionaliteit rond de zaakverwerking op 1 server te plaatsen: de zaakafhandeling, raadplegingen in het gegevensmagazijn, de pdf–generator, etc. Vanaf versie 7.0 kunnen de belangrijkste services verdeeld worden over meerdere servers. Dit zorgt voor een sterke verbetering van de performance en de schaalbaarheid van de Suite. Een belangrijke randvoorwaarde voor de ondersteuning van de Common Ground.

Actueel

Pronexus nieuwe toevoeging aan Exxellence

Pronexus nieuwe toevoeging aan Exxellence

Hengelo, 22 februari 2021. Exxellence zet de volgende stap door dit keer uit te breiden in het onderwijs domein. Pronexus, leverancier van software ter ondersteuning van de uitvoering van gemeentelijke onderwijstaken, sluit zich aan. Met deze vijfde toevoeging timmert...

Exxellence gaat veranderen

Exxellence gaat veranderen

In het voorjaar van 2021 stopt Exxellence, althans onze huidige uitstraling, website en social media. Het Exxellence team en platform blijft bestaan, maar dan onder de vlag van xxllnc. Exxellence in het nieuwe xxllnc Sinds de overname van Main Capital begin 2020...

Exxellence breidt uit in het omgevingsdomein met Tercera

Exxellence breidt uit in het omgevingsdomein met Tercera

Hengelo (18-01-2021) – Tercera, leverancier van web-based software voor overheidsorganisaties om te kunnen voldoen aan de Omgevingswet (DSO), sluit zich vanaf vandaag aan bij Exxellence. Met de toevoeging van Tercera is Exxellence op koers om de nr. 1 GovTech te...

Exxellence is onderdeel van Exxellence Groep