Uitrol versie 8.0

In de zomer van 2019 heeft Exxellence gewerkt aan de 8.0 versie van onze suite. Deze release staat in het teken van compliancy. Met deze update voldoen onze platformen en libaries aan de laatste standaarden. Hiermee zijn we klaar om de komende weken de DigiD audit af te ronden en kunnen de TPM verklaringen worden uitgeven. Binnenkort zal ook het standaard loket op versie 8.0 worden getoetst op webrichtlijnen (WCAG 2.1).

Indien u als gemeente ondersteuning wilt bij het webrichtlijnen-proof maken van uw eigen loket, neem dan contact met ons op.
De eerste projecten om de 8.0 bij de klant uit te rollen, zijn inmiddels gestart.
De gebruikersvereniging heeft de verkregen informatie samengevoegd. Deze input hebben wij gebruikt om de roadmap voor 8.1 vast te stellen. Belangrijke doelstelling voor de 8.1 is het verder oppakken van bewerken document en het doorontwikkelen van de RMA module.
Exxellence zal een DMS-RMA plugin ontwikkelen waarmee het mogelijk wordt om vanuit het DMS te archiveren. Op korte termijn wordt de Ellen Matcht opgeleverd, de applicatie waarmee gemeenten zelf objecten in applicaties kunnen matchen (nu bekend onder de ID-matcher).

Wat doet Exxellence nog meer?
– Digitale login voor Curaçao. Inwoners van Curaçao kunnen hiermee straks veilig inloggen in het digitaal loket, zoals wij in Nederland DigiD kennen (zie onderstaand figuur onder ‘Business/Klant project verplichting’).
– Opstart Change Advisory Board. De CAB-leden zullen een uitnodiging ontvangen voor een digitale bijeenkomst.
– Vanuit Compliancy: ondersteuning SAML 2.0. Dit maakt het voor burgers mogelijk om de inlogsessie bij DigiD tussen verschillende
loketten vast te houden.
– Continuous Delivery en Security.
– Ontwikkelingen rondom de Common Ground en de implementaties van de ZGW API’s en de DSO.
– Onder onze strategische ontwikkelingen gaan wij aan de slag met pilot voor IRMA en zetten wij de ontwikkeling van Ellen door.

Indien u of een collega interesse heeft om met ons mee te denken over één van de voorgenomen ontwikkelingen, kunt u dat kenbaar maken aan de product manager.
Exxellence zal de 8.1 rond februari 2020 opleveren. Het kan voorkomen dat tijdens de ontwikkeling de noodzaak ontstaat om de roadmap bij te stellen. Exxellence maakt hierin altijd een zorgvuldige afweging en zal haar klanten hiervan op de hoogte houden.