A2-gemeente koppelt SIM eFormulieren en ZorgNed met de Exxellence Suite

De A2 gemeente heeft afgelopen weken mooie stappen gezet met de uitrol van de Exxellence Suite binnen de gemeentelijke samenwerking. De gemeente koppelt SIM eFormulieren en ZorgNed met de Exxellence Suite en implementeert ODS voor management rapportages.

SIM eFormulieren

Afgelopen maandag zijn de SIM eFormulieren van alle drie gemeenten, via ZaakDMS 1.1, gekoppeld met Exxellence. Dit betekent dat de digitale dienstverlening voor inwoners en bedrijven vanuit de A2 nu gekoppeld is met Exxellence.

ZorgNed  – WMO applicatie

Vorige week is de WMO applicatie ZorgNed, tevens via ZaakDMS 1.1, gekoppeld met Exxellence. ZorgNed wordt binnen de A2-gemeenten gebruikt voor de ondersteuning van de uitvoering van de WMO. KCS medewerkers zijn door deze koppeling nu op de hoogte van de voortgang van een WMO aanvraag. Documenten binnen ZorgNed worden d.m.v. deze koppeling opgeslagen in het centrale DMS.

DKIM

E-mails die vanuit Exxellence worden verstuurd worden nu met DKIM ondertekent. Deze techniek ondertekent e-mails met een sleutel, zodat de ontvanger kan controleren of het bericht onderweg niet is aangepast.

Management rapportages

Voor het genereren van management rapportages is deze week ODS opgeleverd. Bij de A2-gemeente is ODS geïmplementeerd omdat zij naast rapportages over zaken ook kennisbank rapportages willen genereren.

De volgende stap voor de A2-gemeente is een upgrade naar Exxellence suite 7.2. Deze geeft de mogelijkheid om te koppelen met MijnOverheid BerichtenBox, waarbij iedere gemeente met eigen identiteit (eigen gemeente naam) naar buiten treed. Hiervoor maakt de gemeente gebruik van de ‘verantwoordelijk orgaan’ functionaliteit die binnen versie 7.2 is ontwikkeld.